سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تفاوت کفپوش و پارکت لمینت چیست؟

در حال حاضر می توان متداول ترین کفپوش های مورد استفاده برای کف محیط های مختلفی اعم از مسکونی، اداری، تجاری و... را کفپوش های پی وی سی و پارکت لمینت ها دانست. اما در این بین ممکن است افراد در انتخاب بین این دو کفپوش دچار تردید گردند و خیلی از افراد نیز از آن جایی که صرفا بر مبنای صحبت دیگران دست به خرید خواهند زد ممکن است بعد از مدتی از خرید محصول انتخابی خود پشیمان شده و مجدد ناچار به صرف هزینه برای تعویض کفپوش ها شوند.

تفاوت پارکت و کفپوش چیست ؟

از این رو با توجه به هزینه نسبتا بالایی که تهیه پوشش کف به همراه خواهد داشت در این مقاله ما سعی کرده به بررسی تفاوت های میان کفپوش و پارکت لمینت بپردازیم تا در نهایت بتوانید بسته به شرایط محیط مورد نظر، بودجه و نیز انتظارات خود از یک کفپوش دست به انتخاب گزینه ای مناسب بزنید، با ما همراه باشید:

بررسی تفاوت کفپوش و پارکت لمینت از نظر جنس

به طور کلی می توان متریال مورد استفاده در ساخت را یکی از عوامل اصلی در تفاوت کفپوش و پارکت دانست. کفپوش پی وی سی از نوعی پلاستیک به نام پی وی سی تهیه خواهد داشت و در واقع بر پایه نوعی ماده شمیایی می باشد. این در حالی است که به منظور ساخت پارکت لمینت از الیاف فشرده HDF   بهره گرفته می شود و بر پایه مشتقات چوبی است.

بررسی تفاوت کفپوش و پارکت لمینت از نظر ضخامت

غالبا کفپوش های پی وی سی در ضخامت 2 یا 3 میل و به صورت رولی و با ابعاد مشخص به بازار عرضه خواهند شد. اما پارکت لمینت به صورت تایل هایی مجزا و در ضخامت 7، 8 و 12 میلی متری تولید شده و از این رو می توان گفت پارکت در مقایسه با کفپوش های پی وی سی از ضخامت بیشتری برخوردار است.

بررسی تفاوت کفپوش و پارکت لمینت از نظر نوع نصب

همان طور که گفتیم پارکت لمینت ها به صورت تایل می باشند و نصب آن ها به وسیله زبانه ها و کلیک هایی از 4 طرف به یکدیگر و در نهایت بر روی زمین انجام می گردد. تایل ها همچون پازل در کنار هم قرار گرفته و تنها بایستی در بخش دیوارها برش خورده و فیکس شوند. با توجه به آن که نصب تایل های پارکت لمینت با استفاده از چسب انجام نخواهد شد لذا به راحتی می توان تایل ها را در صورت نیاز جابجا نمود. اما رول کفپوش پی وی سی به صورت چسبیده به کف و ثابت شده بر روی زمین نصب خواهد شد. این موضوع باعث شده که کفپوش های پی وی سی از قابلیت نصب مجدد بی بهره باشند.

تفاوت پارکت و کفپوش

بررسی تفاوت کفپوش و پارکت لمینت از نظر میزان جذب رطوبت

پیش از این نیز گفتیم که کفپوش پی وی سی دارای ساختاری پلاستیکی است و از این رو در مقابل رطوبت مقاومت مطلوبی را از خود نشان خواهد داد و به راحتی می توان از آن در محیط های مرطوب استفاده نمود. حال آن که پارکت لمینت که از مشتقات چوبی تهیه شده به شدت در مقابل رطوبت آسیب پذیر می باشد و به همین دلیل برای نصب در محیط هایی چون سرویس بهداشتی مناسب نخواهد بود. البته لازم به ذکر است که برخی از لمینت های مرغوب از دو لایه محافظتی برخوردار می باشند و به واسطه عایق بندی و چسب کاری محافظت خوبی از آن ها در مقابل رطوبت به عمل آمده است اما با این حال باز هم توصیه می شود پارکت لمینت از رطوبت دور نگه داشته شود.

بررسی تفاوت کفپوش و پارکت لمینت از نظر زیرسازی

زیرسازی نصب نیز از دیگر تفاوت های میان کفپوش و پارکت لمینت می باشد. ضخامت کفپوش پی وی سی باعث شده است که حتما به منظور نصب آن زیرسازی انجام شده و کف هم سطح گردد. اما ضخامت بالای پارکت لمینت آن را از کف سازی بی نیاز ساخته و به طور معمول به منظور نصب آن از فوم استفاده خواهد شد.

بررسی تفاوت کفپوش و پارکت لمینت از نظر مقاومت در مقابل خط و خش

پارکت لمینت در تهیه و تولید از لایه ای محافظتی از اکسید آلومینیوم برخوردار است که این لایه مقاومت آن را در مقابل خط و خشک و آسیب دیدگی در مقابل اجسام نوک تیز بسیار بیشتر خواهد نمود. پارکت لمینت به نسبت کفپوش های پی وی سی کمتر دچار سایش و فرسایش شده و در این بین کفپوش پی وی سی از حساسیت بیشتری برخوردار است. دوام لمینت بسیار بیشتر می باشد و با استفاده از آن می توان تغییرات بسیار جذابی را در دکوراسیون داخلی به وجود آورد.

بررسی تفاوت کفپوش و پارکت لمینت از نظر قیمت

کفپوش پی وی سی در مقایسه با پارکت لمینت دارای قیمت پایین تری است و از سویی از آن جایی که در صورت استفاده از پارکت لمینت نیاز به استفاده از قرنیز خواهد بود هزینه نصب و اجرای پارکت لمینت بسیار بیشتر می باشد.

با توجه به موارد ذکر شده در بالا می توان مزایای هر یک از این دو کفپوش را به شرح زیر دانست:

مزایای پارکت لمینت:

·        پارکت لمینت در مقابل خط و خش استحکام بیشتری از خود نشان خواهد داد؛

·        از قابلیت نصب مجدد برخوردار است؛

·        به زیرسازی اولیه نیازی ندارد.

مزایای کفپوش پی وی سی:

·        در مقابل آب مقاومت بیشتری از خود نشان می دهد؛

·        به قرنیز نیازی نخواهد داشت؛

در کل هزینه تمام شده آن پایین تر است.

منبع : https://gamantj.com/laminate-and-flooring/