ویژگی های چمن مصنوعی زمین فوتبال
این روزها تنوع چمن های مصنوعی مورد استفاده در موارد مختلف بسیار زیاد می باشد که یکی از آن ها خرید چمن مصنوعی زمین فوتبال است. در واقع چمن های مصنوعی به لحاظ کاربری با یکدیگر متفاوت می باشند و به طور معمول اگر چه هدف استفاده از چمن مصنوعی تزئینی، ایجاد جلوه های بصری و فضایی زیبا می باشد اما نصب چمن مصنوعی فوتبال به دلیل دوام و مقاوت بالای آن می باشد و به نوعی می توان چمن مصنوعی زمین فوتبال را ضد سایش و ضد ضربه دانست.
تاریخچه تولید اولین چمن مصنوعی زمین فوتبال به سال 1960 باز می گردد و استفاده از آن بعد از المپیک مونترال گسترده شد. مقاومت عالی چمن مصنوعی زمین فوتبال در برابر شرایط آب و هوایی نامساعد باعث شده است که نصب آن در زمین های آزاد فوتبال با استقبال زیادی همراه گردد.
مشخصه های چمن مصنوعی فوتبال
استفاده از چمن های ورزشی هزینه های جانبی را کاهش خواهد داد و به نسبت چمن طبیعی دارای هزینه مناسب تری است. این محصول از سوی فیفا تاییدیه گرفته است و در حال حاضر در بسیاری از زمینهای فوتبال استاندارد سرتاسر دنیا به کار برده می شود. در ادامه ویژگی های یک چمن مصنوعی فوتبال مناسب را مورد بررسی قرار خواهیم داد:
- الیاف چمن مصنوعی زمین فوتبال
برای زمین فوتبال چمن مصنوعی بایستی دارای الیاف 50 تا 60 میلی متری باشد. تولید این محصول در تراکم 8 تا 10 هزار کوک بر متر مربع و ردیف هایی با فواصل معمولاً 8/5 اینچ انجام می گردد. اگر چه در زمان نصب ممکن است چمن کم تراکم و خلوت به نظر برسد اما بعد از آن که نصب و استفاده از شن سیلیس انجام گرفت دیگر فضای خالی مابین الیاف به چشم نخواهد آمد.
- لایه زیره چمن مصنوعی فوتبال
لایه زیره نیز در چمن مصنوعی زمین فوتبال بخشی بسیار مهم به شمار می آید. این بخش که به نام بکینگ نیز شناخته می شوند در برندهای گوناگون متشکل از دو، سه و یا 4 لایه مجزا و به شکل بافته یا نبافته می باشد. این لایه تهیه شده از نخ پروپیلن و به صورت شبکه ای و نِت ماتریکس متقارن است که تقریبا مشابه گونی های پلاستیکی می باشد. تمامی لایه های بافته و نبافته مورد استفاده در تهیه چمن مصنوعی در روند تولید برای اتصال به یکدیگر تحت حرارت و فشار قرار خواهند گرفت و با پلی اتیلن یا پلی اورتان شکل نهایی را به وجود خواهند آورد. لایه زیره کمک زیادی به سیستم مدیریت خروج آب خواهد نمود و به همین دلیل باعث می شود که حتی بعد از بارندگی نیز سطح چمن خالی از هر گونه آب و رطوبتی باشد. با توجه به نظارت سختگیرانه ی فیفا در رابطه با مدیریت آب در سطح چمن زمین فوتبال، به طور کلی چمن مصنوعی های تولید شده به دو دسته چمن مصنوعی با توانایی خروج آب و چمن مصنوعی غیر قابل نفوذ تقسیم می گردند.
چمن مصنوعی غیر قابل نفوذ به منظور خروج آب، یا در زمان نصب در لایه زیرین آن منافذی ایجاد خواهد شد و یا این که لایه بکینگ آن از توانایی عبوردهی آب از سراسر سطح خود برخوردار می باشد.